Sidor

söndag 13 juni 2010

McDonald's

McDonald's* har startat en jättekampanj för att få tillbaka den kundkrets som har gått över till annan matkultur. Företaget har kritiserats för att de säljer skräpmat och att människor därför blir feta och sjuka. För att motverka denna ”smutskastningskampanj” genomför McDonald's högsta direktör; Mac McDonald III från New York (på bilden ovan och barnbarn till en av grundarna Mac McDonald) själv en omfattande kampanj där han visar sin tatuerade mage på affischer runt om i hela världen. Gensvaret har varit stort, enligt McDonald's marknadsavdelning och även inspirerat till en ny hamburgare som heter ”Small Rat” (se nedan) och är främst ämnad för barn och äldre men som kommer älskas av alla, bedömer Mac McDonald III. Namnet på hamburgaren är bland annat inspirerat av Mac McDonald II, Mac McDonald III framlidne pappas stora idoler ”The Rat Pack”, Dean Martin, Frank Sinatra och Sammy Davis Jr. Det är en modern och vågad variant av den gamla ”Big Mac” som är McDonald's huvudmål och dess mest kända hamburgare som består av färskt nötkött, sallad, ost, gurka, lök, sås samt bröd med sesamfrön. Den nya ”Small Rat” består av mört råttkött, sallad, ost, gurka, lök, sås samt det klassiska sesamfröbrödet. Det finns också ett vegetariskt alternativ av ”Small Rat” där man ersatt osten och såsen med kokta delikatessmorötter.

*Ursprunget till dagens McDonald's uppkom 1948 i San Bernadino, i USA. Bröderna Dick och Mac McDonald hade sedan 1940 drivit en liten drive-in restaurang tillsammans. I och med att tiderna förändrades; människor var bilburna, hade ont om tid och krävde bra service när de kom till ett matställe, bestämde sig Bröderna McDonald för att till viss del förändra sitt koncept. De plockade bort en rad rätter från menyn, som bantades till åtta rätter med hamburgare i högsätet. Den nya bantade menyn tillsammans med snabb service, god mat och hög renlighet blev deras lyckokast och verksamheten blomstrade. Föregångaren till McDonald's restaurangen var född.




Inga kommentarer:

GUSTYRA

Mitt foto
Singel, sjuk stud, skytt, skribent samt ser sanningen smidigt. Pappa är från norra Finland och mamma från norra Sverige. De är skilda. Jag har bott växelvis. Toppen. Uppväxt hos pappa och mamma i Umeå och Gävle. Bor i tredje hand i centrala Flemingsberg.