Sidor

onsdag 16 juni 2010

Kungligt

Lyxtoaletterna till bröllopsfesten på Drottningsholms slott på lördag är på plats. Det är tre toaletter, två dam och en herr. Dessutom två urinoarer samt en sminkhörna med bidé och två miniduschar och en minibar. Marita Cronqvist, bild nedan, på företaget Hyrtoaletten tvättar händerna samtidigt som hon berättar att det är en vip-vagn av lyxvarianten som har heltäckande mattor, kaklade väggar, riktiga handfat med rinnande vatten (som man återvinner*) och spoltoaletter (som går direkt ut i Mälaren). Orsaken till att man hyr in toaletter är att det blir många gäster och toaletterna är få på slottet och man vill undvika att gästerna "går i buskarna". Några papperslösa gömda, sedan 9 november 1989**, "rörmokare" utan uppehållstillstånd från det forna östblockets södra delar har även gjort fem nya toaletter, mycket politiskt korrekt i återvinningsmaterial på Victorias begäran, i källarplan precis under stora matsalen. Arbetarna har också, på pappa kungens uppmaning, efterliknat sitt arbete vid en kunglig tron? Bild på en toa ovan. "Det är tio metrar zwischen varje stolar för att nicht komma nera", sa den svartmuskige- och dagenefterdoftande förmannen Aleksandr Juriyevich Liebling på dålig nysvenska med rysktysk brytning. De kommer även att försöka bila upp golvet och bygga en spiraltrappa direkt ner till toaletterna så det blir nära och bekvämt för gästerna, tillade hovets presstalesman, Nina Eldh som efterträdde den legendariska Elisabeth Tarras.


* Återvinna vattnet innebär att samma vatten, utifrån ett kretsloppstänkande, används hela kvällen när besökarna tvättar händerna. En solcellsdriven pump pumpar runt vattnet, går det att läsa på företagets hemsida.

**Berlinmurens fall.

1 kommentar:

ANNA ANKA sa...

Jag älskar kungahuset och all den glädje de sprider i Sverige. Jag kommer snart till Sweden.

GUSTYRA

Mitt foto
Singel, sjuk stud, skytt, skribent samt ser sanningen smidigt. Pappa är från norra Finland och mamma från norra Sverige. De är skilda. Jag har bott växelvis. Toppen. Uppväxt hos pappa och mamma i Umeå och Gävle. Bor i tredje hand i centrala Flemingsberg.