Sidor

måndag 21 juni 2010

Vuvuzela


Sydafrikas entoniga 127 decibels horn berör den moderna fotbollsvärlden mest av allt just nu. Vuvuzela är en meterlång, smal sydafrikansk trumpet som är populär bland sydafrikanska fotbollssupportrar. Under VM-premiären hördes ljudet ända till Sverige, via tv-apparaterna. De flesta stänger av ljudet när de ser matcherna på tv, enlig SIFO. Vilket bekräftas av SÄPO. Orsaken till deras popularitet är den utbredda analfabetismen i Afrika som gör att många afrikaner inte har något språk heller. Kroppsspråket går dåligt i denna världsdel då man antingen dansar eller sover. Istället använder många de billiga plasttrumpeterna för att kommunicera med varandra. Då det bara är en ton och ett ljudläge, mycket högt, kan det för en utomstående kultur vara svårt att förstå hur de kommunicerar? Men det har även skrivits poesi med Vuvuzelan, sägs det i den engelska begåvade skvallerpressen. Engelska pressen har också entonig poesi bland sina fotbollsfans som verkar endast kunna ordet: FUCK! Sydafrika ville vara med i nästa Eurovisionschlager med låten ”Vuvuzela” men har fått omedelbart avslag på sin ansökan. ”Jag har inte hört domarsignalen en enda gång.” sa en bedrövad Mezzi, med öronen och näsan (?) full med vit bomull, efter deras senaste match.


Den sydafrikanska nyhetsbyrån Sapa rapporterar att hörselorganen kan ta permanent skada om man under en 15-minutersperiod utsätts för ljud högre än 100 decibel. En fotbollsmatch är två gånger 45 minuter. Supportrar, och de som suttit bredvid, kommer att få permanenta hörselskador under fotbolls-VM. Afrika kommer att behöva hörapparaterna för miljardbelopp och företag i västvärlden kommer att tjäna en bra slant på det fattiga Afrika igen. Bromsmediciner och hörapparater ligger redan på borden bredvid varandra på den svarta marknaden i Kapstaden. Enligt tillförlitliga källor har det nyss avslöjats att företaget som tillverkar Vuvuzelan har ett stort dotterbolag i USA som tillverkar hörapparater? Det verkar vara samma affärsstrategi som antivirusföretagen har. De har en stor mängd hemligt anställa studenter i det forna öst som periodvis bombarderar PC datorerna med virus och omedelbart ökar försäljningen av antivirusprogram? Affärsidén bottnar i sin tur i att glasmästare på 1900-talet betalade ungdomar för att de skulle slå sönder fönster i närheten av deras butik. Sen finns det brandmän som gillar att tända på ...


1 kommentar:

Gnagare sa...

Förbjud skiten.

GUSTYRA

Mitt foto
Singel, sjuk stud, skytt, skribent samt ser sanningen smidigt. Pappa är från norra Finland och mamma från norra Sverige. De är skilda. Jag har bott växelvis. Toppen. Uppväxt hos pappa och mamma i Umeå och Gävle. Bor i tredje hand i centrala Flemingsberg.