Sidor

tisdag 12 oktober 2010

Gnagarflykt


Bygget av den nya nationalarenan för fotboll i Solna har fått gnagarna att fly fältet. Nu söker förvirrade råttor nya boplatser. På kommunen uppger ansvarig handläggare Kalle Gnagare 29 år, född Karlsson, som är AIK supporter, att problemen började när bygget sattes igång förra året. Den mycket stora mängd råttor under den gamla arenan flyr nu fältet. Nu söker förvirrade råttor nya boplatser. Boende i området vittnar om hur de ser råttor lite varstans och att de även kommit upp i toalettstolarna i deras hem. I folkmun i Sona kallas de "Swedbankråttor" eftersom arenan kommer att heta Swedbank Arena. Men Hammarbyare och Djurgårdare kallar dem för AIKare.




The Rat Pack AB har sedan årsskiftet ansvar för gnagar- och råttbekämpningen i Solna. Bengt Andersson 58 år, född von Hamilton, vd på företaget och AIK supporter, säger att han ändå tycker att de nu har läget under kontroll. ”Det är naturligt att råttor blir störda när man sätter i gång ett bygge där de bor. Då söker de mat och boplatser på annat håll. Det vi gör nu är att vi sätter ut råttfällorna Gnagarfällan och Fonusfällan. Fällorna delas också ut gratis till alla Solnaborna”, säger han. Råttfällorna för allmänheten finns att hämta på Fonus Råsundavägen 47 fem trappor ner i källaren med hiss, enligt polisinspektör Franz Bauerman 37 år, född Fritz, på Solnapolisen. Franz är född på Djurgården, uppväxt på Söder och bor nu i Solna och är idag AIKare. Men Franz var först Djurgårdare och sedan Hammarbyare?



STÖD AIK ÄT EN GNAGARE

*Gnaget har på grund av det inträffade råttproblemet, som orsakat förseningar och ökade utgifter, hamnat i en akut ekonomisk kris. Därför har AIK i samarbete med McDonald's startat ett projekt för att få in snabba pengar och skapat en ny hamburgare. ”Stöd AIK och ät en gnagare” är deras slogan. Reklamaffischen finns nu över hela Solna.

*Gnaget. AIK (Allmänna Idrottsklubben) med över 18 000 medlemmar, grundades den 15 februari 1891 av ett par ungdomar på Biblioteksgatan i Stockholm.

1 kommentar:

Kommentar: