Sidor

måndag 18 oktober 2010




Enligt säkra källor håller stekarna eller brats på att helt försvinna och ersättas med någon ny Stureplanstrend bland de bortskämda- och arbetsskygga ynglingarna. Därför vill Gustyra dokumentera lite från stekarepoken. På engelska och tyska brukar man kalla dem Brats.

Stekare är ett uttryck som i svenskan under tidigt 2000-tal kommit att användas om en viss kategori av personer i svensk överklass eller de som vill låtsas vara överklass. De uppträder främst under vinterhalvåret kring Stureplan och sommarhalvåret i Båstad och Halmstad. Stekare är vanligtvis en typ av ung man som är, eller åtminstone försöker ge sken av, att vara ekonomiskt oberoende. Liksom många tidigare provocerande ungdomsgrupper såsom det sena 1800-talets grilljannar, 1920-talets jazzgossar och 1940-talets swingpjattar, förknippas även stekarna i stor utsträckning med en viss stil. De har flottigt Runar-hår, brun utan sol-kräm och klädseln har en rik-look.

Inga kommentarer:

GUSTYRA

Mitt foto
Singel, sjuk stud, skytt, skribent samt ser sanningen smidigt. Pappa är från norra Finland och mamma från norra Sverige. De är skilda. Jag har bott växelvis. Toppen. Uppväxt hos pappa och mamma i Umeå och Gävle. Bor i tredje hand i centrala Flemingsberg.